Marinerad lammrostbiffLammrostbiff är den översta delen av steken och en slags god ministek av lamm. Här lagar vi den av småstekar som marineras i citron och rosmarin. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Putsa köttet. Tvätta och skrubba citronen. Finriv/raspa skalet och pressa saften. Krossa vitlöksklyftan och skala och hacka schalottenlöken.Finhacka rosmarin och blanda allt med olivoljan. Krossa rosépeppar grovt och rör i. Lägg nu köttet i en plastpåse och häll över marinaden. Knyt ihop och låt vila över natten i kylskåp. Ta köttet ur påsen och skrapa av kryddorna. Låt köttet ligga framme så det inte är kylskåpskallt. Hetta upp smör i en stekpanna. Bryn köttet runt omkring så det får fin färg. Lägg köttet i en ugnsfast form och sätt en termometer i den tjockaste delen. Tillaga i ugn i 175 grader i 15-20 minuter till temperaturen är 65 grader. Under tiden: Finhacka och blanda citronmelis, persilja, salt och peppar. Vänd de färdiga stekarna i kryddblandningen, låt dem vila några minuter innan de skärs upp. Servera med klyftpotatis, ris eller färsk pasta och gärna tomatsallad om det är säsong. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! LångpannekakaMorot, apelsin + choklad
Snabb–bakat som räcker åt alla? Apelsindoftande morotskaka i långpannan! DressingSalladens bästa vänMed dressing kan du förvandla den enklaste isbergssallad till en smakupplevelse. Några få ingredienser räcker för att vispa ihop exempelvis en dressing med vitlökssting. Om du föredrar krämig yoghurt framför olja och vinäger kanske en dressing med dijonsenap och citron i fransk stil är något för dig. Klassiska smaker eller nya kombinationer? Prova dig fram och hitta din favorit! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|