Lammstek i olivoljaEtt säkert kort! Få rätter är så lätta att lyckas med och blir så lyxigt goda som en långkokt lammstek i ugn. Tricket att låta den lagas under flera timmar i olivolja och kryddor är oslagbart. Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Värm ugnen till 125 grader. Putsa och torka steken. Tvätta citronerna och skrubba dem. Finriv/ raspa det yttersta gula av skalet. Finhacka rosmarin, skala, rensa och finhacka vitlöksklyftorna. Blanda rosmarin, citronrasp, salt och peppar. Klappa in kryddblandningen runt om hela steken och gärna innuti. Bind ihop med ett steksnöre och lägg steken i en ugnsfast stekgryta eller i en form. Välj en form som passar i storlek så steken fyller ut formen väl. Häll över olja så att minst halva steken är täckt. Lägg på ett lock som sluter tätt eller täck hela formen noga med folie. Sätt in grytan eller formen mitt i ugnen på ett galler och låt den stå i sammanlagt 3 1/2 - 4 timmar. Vänd steken efter halva tiden. Låt den färdiga steken vila i minst 15 minuter innan den skärs upp och serveras, gärna på buffé eller tillsammans med någon potatisrätt och grönsaker. Använd den kryddiga oljan som sås. Tips! Steken går fint att göra någon dag i förväg och sedan värma i oljan i ugn före servering. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Bärlyx!Smak av sommarBär är sommarlyx hela året! Tjuvstarta sommaren med paj med blåbär och hallon. SconesPizzasconesSugen på hemlagad pizza? Här är en snabbvariant som passar fint både till enklare huvudrätt eller i stället för en varm macka. Julkakor i långpannaJulkakor till allaEnklaste vägen till att bjuda hela trappuppgången, tjocka släkten eller studiegruppen på fika går som bekant via långpannan. Fyll den med juliga smaker av rikt chokladiga pepparkaksbrownies med både tranbär och kokos eller med äppelkaka smaksatt med ingefära, nejlika, kardemumma och kanel - några av våra viktigaste julkryddor. Känns det för tidigt att börja med stora julbaket redan nu är genvägen att smygstarta julens smaker i en riktigt saftig, generös kaka. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|